Vinkvällar för ökad livsglädje

När man slutar jobbet på fredagskvällen och åker hem, sätter sig framför tv:n med ett glas vin och bara njuter av livet. Det är så härligt. Förstår inte personer som inte ser tjusningen i det. Visst det är nästan samma sak att vara ute och dricka vin eller öl tillsammans med vänner också, att bara prata om allt och ingenting och uppnå total avkoppling, v det är livsglädje.

Tycker synd om de som inte upplever det. Inte med drickan eller vännerna utan jag menar mer livsglädje överlag, för att det finns så många som inte känner någon vidare glädje i livet och att det är så otroligt sorgligt. Det finns mottagningar runt omkring här i Kumla som erbjuder terapi och samtal för ökad livsglädje, bland annat GlädjeLyckan, och det tycker jag är toppen. För ofta är det väl någonting som ligger och spärrar, någonting som får en att må dåligt. Någonting som gör att man inte alls känner samma glädje som man har gjort tidigare.

Jag trivs i livet och mår bra men har en vän som är deprimerad och i henne ser jag den där sorgliga bristen på livsglädje. Den som bara går att återgå genom att gå i terapi eller att prata med någon. Terapi och samtal kring livsglädje hos GlädjeLyckan i Kumla tror jag visserligen kan vara väldigt bra men jag tror även på det som jag skrivit om, att man sitter och prata med sina vänner. Att prata med personer som känner en och att man vet att de kan finnas där för en och hjälpa en med precis det som man behöver hjälp med, varken mer eller mindre.