Två Små Svin

Häromveckan var en gammal vän på besök hemma hos mig. Jag hade inte träffat henne på närmare ett halvår, så vi bestämde oss för att gå ut och äta lite hederlig dansk kost här i Årsta. Valet föll på Två Små Svin, vilket är en restaurang som erbjuder riktigt grymma smörrebröd. Personalen på plats var väldigt trevliga, och de hade även ett stort utbud med öl, akvavit samt brännvin som man kunde välja bland.

Maten vi beställde smakade alldeles utmärkt, och vi passade även på att testa på ett par snaps när vi ändå var på plats. Jag vet inte vad det är med danskarna över lag, men smörrebröd och snaps är som skapta för varandra, och det bör de vara stolta över. Efter ett par timmar slutade det hela med att vi var lite väl lulliga när vi väl lämnade restaurangen, men vi var även väldigt nöjda över tiden vi spenderade där.

Min väninna åkte hem dagen därpå, men vi kom överens om att nästa gång hon hälsar på så tar vi och besöker Två Små Svin igen, då vårt första besök var så pass positivt. Vem vet, det kanske blir en tradition i framtiden att käka smörrebröd och svepa snaps när vi träffas. Vi kanske bör ta det aningen lugnare med snapsen bara.